Holmsve er et danseband med lange tradisjoner. Røttene går helt tilbake til tidlig syttitall.

 

Underveis er det blitt mange endringer i stilart og sammensetning. Bandet slik det fremstår i dag hadde sin stiftelse i september 1997, og har medlemmer fra Snåsa i nord til Vanvikan i sør. Holmsve har sitt hovedsete i Steinkjer.

Størsteparten av låtene som spilles er egenprodusert stoff med trøndersk tekst. Første plateutgivelse kom på eget produksjonsselskap – Holmsve Production – i september 1998, og har navnet «Det e lov å ha drømma!». Tittellåten lå til sammen 46 uker på den norske dansebandtoppen, og har siden hatt gode plasseringer på tilsvarende lister i andre land.

I finalen – hver gang!

Årets Dansebandmelodi ble arrangert av NRK P1 med TV-sendt finale. Holmsve er eneste orkester som var med i finalen hvert eneste år mens konkurransen pågikk i årene 1998-2005 (i 2000 ble det ikke arrangert konkurranse):

• 3. plass i 1998 med ”Det e lov å ha drømma”
• 3. plass i 1999 med ”Puerto Rico”
• 3. plass i 2001 med ”Du e så hærlig”
• 5. plass i 2002 med ”Har du løst, har du lov”
• 3. plass i 2003 med ”Stjerneskudd i natten”
• 1. plass i 2004 med ”Linedancebølgen går”
• 8. plass i 2005 med ”Klassefesten”

Jubelåret 2014

2004 ble et skikkelig jubelår for gutta i Holmsve. I sin sjette finale gikk orkesteret til topps i Årets Dansebandmelodi 2004 i Storstuggu på Røros i april. Mer enn 1 million norske tv-seere så finalesendingen på NRK 1, der fjernsynsseerne bestemte at ”Linedancebølgen går” var den beste av de i alt 46 melodiene som deltok i konkurransen. En halv time etter at finaleshowet på fjernsyn var avsluttet, spilte steinkjergutta opp til to timers dans på direkten i radioens «På dansefot». Bedre klaff med valg av danseorkester kunne neppe NRK ha fått …

Norsktoppsuksess

I løpet av 2004 toppet Holmsve også Norsktoppen en rekke ganger. Hele 13 uker lå Steinar Storm Kristiansens «Linedancebølgen går» på Norsktoppen. 6 av ukene lå sangen på førsteplass. Det ga totalt sett en fjerdeplass på årsoversikten over de mest populære melodiene på Norsktoppen i 2004.

Holmsve har også deltatt på en rekke arrangementer i både inn- og utland, og er et ettertraktet orkester både ved dansebandfestivaler og andre dansearrangementer. Ifølge arrangøren bak Dansefestivalen i Sel 2003 var Holmsve og Ole Ivars festivalens høydepunkter.
Høsten 2004 kunne NRKs populære radioprogram ”På Dansefot” feire 10-årsjubileum. Det foregikk om bord på Kiel-ferja, med bortimot ett tusen danseglade på dansegolvet – og Holmsve på scenen.

Joar Petter Holmsve – vokal, trekkspill
TBA – trommer
Ronny Vaagen – keyboards
Per Tommy Roten – gitarer
Harald Fjelldal – bass