(Foto: Hans Finnanger)

Nostalgisk festaften

Klokken halv åtte på fredagskvelden stod allerede mange hundre personer i trappa opp til konsertsalen på Royal Garden i Trondheim, klar til en nostalgisk festaften med «Hele Norges Gluntan» og deres 50 års-jubileum. Det spesielle med denne kvelden var at de skulle få oppleve originalbesetningen av Gluntan anno 1970. Under åpningen sa Ørnulf Holthe at det var 25 år siden «gamlegutta» hadde stått på samme scene og jeg tror at dette var noe de også hadde sett fram til.

Publikum fikk servert alle de store slagerne og med hjelp av gjesteartister som blant annet William Kristoffersen fra Ole Ivars, Lasse Johansen og Sigmund Sæther, så ble det masse god musikk og en topp stemning i salen. Erik Forfod fra NRK var med som programleder for kvelden og hadde et intervju med original Gluntan som ble sendt LIVE på NRK-MidtNytt litt tidligere på kvelden.

Etter godt og vel 1,5 time med nostalgi fra scenen, var det på tide å forandre salen fra konsertsal til dansesal. Stolene ble ryddet vekk og bord ble satt inn i bakre del slik at det ble dannet et stort dansegulv. Neste post på programmet var Gluntan slik de framstår i dag, som skulle underholde med god og dansbar musikk. Arven forvaltes på upåklagelig vis og de sørger for at Gluntan-navnet fortsatt er entydig med god musikk fra dyktige og profesjonelle musikere som vet hva de holder på med. Dansegulvet var så å si fullt hele kvelden helt til arrangementet sluttet kl. 02:00.

DSCN3806-web

Gluntan overlot etter hvert scenen til Holmsve og Anne Nørdsti som skulle stå for dansemusikken resten av kvelden. De leverte som vanlig et kjempeshow og holdt publikum god og varm helt til siste dansesteg var tatt.


 

DSCN3788-web DSCN3784-webTilbakemeldingene vi har fått har vært utelukkende positive. Så å si alle har sagt at de har opplevd en minnerik kveld med masse nostalgi, dans og moro. Et 50 års-jubileum er jo en engangshendelse. At tilbakemeldingene har vært såpass gode, setter arrangøren og alle medvirkende veldig stor pris på. Royal Garden var fullbooket denne kvelden og personalet på hotellet gjorde også en kjempejobb for at denne kvelden skulle bli så perfekt som mulig.


 

Rundt 700 personer tok turen til Royal Garden denne novemberkvelden for å oppleve gamle helter og god dansemusikk. De som var med i Gluntan fra begynnelsen, viser at de fortsatt kan! Ørnulf Holthe, Øistein Mihle, Per Gunnar Hansen og Torbjørn Strøm stod for upåklagelig underholdning og holdt et enestående show for alle de oppmøtte.

DSCN3789-web DSCN3782-web

 

 

 

 

Jeg tror mange lever lenge på denne kvelden og ser på dette som en ganske så unik opplevelse som man vel ikke får oppleve igjen. Uansett så var dette en minneverdig kveld som alle aktører skal se seg stolt av å ha vært med på. Takk til Gluntan anno 1970, Gluntan, Erik Forfod, alle gjesteartister, Holmsve & Anne Nørdsti og alle de som var med og hjalp til denne kvelden.

Som Gluntan skriver på sin facebookside:

– «50 år er unnagjort, men Gluntan ruller videre – langs hver en vei – i 50 nye år, minst»

(Foto: Hans Finnanger)